Brufoli so mozolji

Na italijanski spletni strani www.brufoli1.net si lahko preberete, kaj brufoli sploh so. Po slovensko se jim reče mozolji in so zelo nadležni, saj zelo močno vplivajo na človeški izgled. Verjetno je vsak, ki je že prišel v puberteto imel kdaj mozolje, tako da skoraj vsi ljudje vemo, kako izgleda, ko imamo težave z mozolji. Po italijansko se tem nadležnim rdečim pikicam, ki se običajno naredijo na obrazu reče brufoli, ki ima v Italijanščini nekoliko širši pomen.

brufoli

Veliko ljudi, ki živijo ob meji z Italijo pogosto uporabljajo kar besedo brufoli, saj poznajo njen širši pomen in se jim velikokrat zdi uporaba te besede bolj primerna od uporabe slovenske besede mozolji, ki ne zajema tolikšnega pomena, kot ga beseda brufoli. Kakorkoli že, mozolji se običajno pojavijo, ko odraščamo. To so torej leta pubertete, ko hormoni v najstnikih nekoliko ponorijo. Takrat se v človeškem telesu prične razvoj, tako da so opazne določene spremembe. Vsi vemo kako izgleda razvoj človeškega telesa, vsaj tisti, ki smo to fazo že preživeli. Tisti, ki pa še niste bili v puberteti in berete ta članek pa verjetno še neveste kako to izgleda, tako da vam lahko samo povemo, da se ni potrebno ničesar bati, saj so to povsem normalne in naravne stvari, ki se dogajajo čisto vsem ljudem na planetu, ko pridejo v določena leta.

Mozolji oziroma brufoli se pojavijo torej v času pubertete. Nekateri ljudje se jih uspejo zelo hitro znebiti, spet drugi pa trpijo za njimi kar nekaj let. Seveda se bodo mozolji pojavljali tudi kasneje, ko boste že odrasli ljudje, saj je to način kako se naša koža čisti, zato je tudi prav, da se vsake toliko pojavi kakšen mozoljček. Brufoli je beseda, ki se uporablja predvsem v Italiji, toda nekateri ljudje so želeli le to uporabljati tudi drugje, saj ima širši pomen.