Bolečine v kolenu

Bolečine v kolenu so lahko zelo neprijetne. To nas lahko vira pri normalni hoji oziroma je naša hoja otežena. Težave z bolečinami v kolenu so lahko vzrok kakšne bolezni, kot je artroza. Eden izmed vzrokov je  lahko tudi prevelika obremenitev kolena. Pri otrocih je pa lahko vzrok bolečin v kolenu tudi prevelika telesna teža. Kakorkoli že bolečine v kolenih so lahko neprijetne.

bolečine v kolenu

Bolečine v kolenu si lahko lajšate tudi sami. Največkrat ljudje vzamejo protibolečinske tablete ali pa na koleno lahko daste tudi tople obloge. Vse to bo vsaj malo zmanjšalo te bolečine ali jih celo odpravilo za nekaj časa. Vseeno pa bodite prepričani, da pa se lahko bolečine potem vrnejo. Če se bodo bolečine redno pojavljale oziroma ponavljale pa je najboljše, da pa obiščete zdravnika. Največkrat pa bodo bolečine tudi izginile, če pustite koleno počivati. Če pa imate preveliko telesno težo, je pa vzrok za bolečine v kolenu lahko tudi to. Takrat pa se morate znebiti prevelike teže, torej morate shujšati.  Če bo potrebno obiskati zdravnika, ker bolečine ne bodo izginile pa vam bo ta s pomočjo vprašanj in strokovnega pregleda povedal vzrok za bolečine. Ti vzroki so lahko različni.

Bolečine v kolenu so lahko zelo neprijetne. Saj ne druga, ampak to nas bo obremenjevalo pri hoji. Seveda lahko tudi preprečimo, da bi sploh do bolečin prišlo, to pa tako, da izvajamo vaje za mišice v nogah. Preprečite lahko tudi tako, da pazite da kolena ne obremenite preveč. Če pa že pride do bolečin pa sem opisala višje kaj lahko storite. Če pa se bolečine še ne nehajo pa je res najboljše, da pa obiščete svojega zdravnika. Ta vam bo potem postavil diagnozo in tudi bolečine odpravil. Zdravljenje bolečin je pa odvisno od stanja pacienta in pa od vzroka bolečin. torej pacienti z bolečinami mogoče ne boste imeli enakega zdravljenja.