Že imate letne pnevmatike?

Poletje se bliža, vaši motorni konjički pa vam bodo hvaležni če jim namestite letne pnevmatike. V kolikor imajo še zmeraj obute zimske, ni nič narobe, tudi vi lahko poleti hodite v snežkah vendar vam bo vroče, smešno boste izgledali, guma se bo začela topiti skratka, ne bo vam ravno super. Tako je tudi pri avtomobilih.

letne pnevmatikeLahko kupite poceni letne pnevmatike, tako kot zase čez poletje kupite natikače oziroma po domače, japonke. Takšna “obutev” bo vašim avtomobilom poleti bolj primerna, tako kot bodo vam natikači. Lahko jih boste nataknili, obvarovali vas bodo pred vročim asfaltom, kamenjem in še čem. Narejeni pa so tudi iz drugačnih materialov kot zimska “obutev”. Ta material bolje “prebavlja” toploto in se ne bo začelo topiti. Tako lahko letne pnevmatike tudi zdržijo veliko dlje časa kot pa zimske.

Drugačne pnevmatike, oziroma ustrezne, lahko vplivajo tudi na porabo goriva. Če poleti uporabljate letne pnevmatike, bo vaša poraba bencina manjša. Če pomislite, tudi vi, ko obujete natikače, se boste manj potili kot pa če bi obuli tople snežke…

Letne gume tudi naredijo manj hrupa pri sami vožnji, zaradi drugačnega profila in se tudi bolje obnašajo na cestišču, ter se ga bolje oprijemajo. Spet, če naredimo primerjavo. če boste poleti v snežkah hodili po plaži, bodo hrup sicer ustvarjali drugi, ko bodo komentirali vašo čudno odločitev, da ste obuli snežke. Če pa bi obuli natikače pa ne bi vzbujali pozornosti.

Mogoče se vam sedaj že zdi smešno da primerjamo letne pnevmatike za avtomobile z letno obutvijo za ljudi, vendar, se nam zdi kar dobra primerjava, hkrati pa tudi malo humorna, saj nekaj smeha nikoli ne škodi.

V kolikor boste kupili letne gume oziroma pnevmatike, vedite, da jih boste morali pred zimo obvezno zamenjati, saj ne bodo primerne za po snegu in ledu. Saj veste, z natikači ni ravno dobro hoditi po globokem snegu, saj ste lahko ob stopala. Uporaba letnih gum pozimi pa vas lahko stane papirja v denarnici ali pa v hujših primerih, življenja.