Noč čarovnic

Noč čarovnic je še kako zanimiv, še posebej za otroke. Takrat se lahko vsi našemimo v takšne ali drugačne maske. Čeprav pa se meni zdi, da pa tukaj sploh ni tako zelo to priljubljeno, kot drugod po svetu. Recimo, v Sloveniji nihče ne hodi od hiše do hiše in si nabira sladkarije, kar je pa zelo priljubljeno v Ameriki. Seveda pa imamo po Sloveniji kar nekaj zabav za noč čarovnic, ideje za noč čarovnic pa lahko dobite tudi na spletni strani Nadlani.

noč čarovnic

Še posebej otroci obožujejo ta dan v letu, ko se lahko našemijo v kakšno masko. Pa naj bo ta maska strašljiva ali ne jim to predstavlja veselje. Se pa našemijo tudi odrasli. Noč čarovnic mogoče ni tako priljubljeno v naši državi, ampak so pa vseeno zabave po celotni Sloveniji, kamor pa moraš priti našemljen. Lahko pa pričakujemo, da to ni enako kot pust in se pri noči čarovnic veliko več ljudi našemi v kar strašne maske. Ampak to je bistvu tega in nikomur ne moremo ničesar zameriti. Seveda pa je še ena posebnost noči čarovnic in to je, da se izrezljajo buče, v katere potem damo svečke. Izrezljati moramo obraz in poskušamo, da je čim bolj strašljiv. Potem pa zvečer prižgemo svečko in pa bučo nastavimo čim bolj bližje cesti, da jo bo videlo čim več ljudi.

Noč čarovnic je dan ko se lahko našemimo vsi. Zabav, kjer morate priti z masko je veliko. Prav tako ne pozabite na bučo in jo nastavite, tako da jo bo videlo čim več ljudi. Našemite se v kakšno strašljivo masko in prestrašite koga oziroma mu poženite strah v kosti. Otroci in odrasli boste uživali v noči čarovnic to vam lahko zagotovim. Uživajte na ta dan pa, da vas prestraši čim manj mask. Čarovnice pa ne pozabite na svojo metlo.