David Vidrih ponovno obiskal Peru in Bolivijo

Južna Amerika me je od nekdaj privlačila in če se bo le dalo, bom Vidrih David obiskal prav vse države na tem kontinentu. Bolivija in Peru veljata za najrevnejši državi na tej celini, vendar pa sta duhovno in naravno izredno bogati. Moj prvi postanek je bil glavno mesto Bolivije, la Paz. Tukaj sem se David Vidrih počutil izredno navdahnjeno in lepo. Mesto je mirno, narava čudovita in ljudje osvežujoče nevsiljivi. Na splošno nimam na potovanjih težav, vendar pa znajo biti nekaterih državah ljudje kar naporni. Iz tega čudovite glavnega mesta se da narediti kar nekaj lepih izletov, kot je izlet na goro Chacaltaya ali pa obisk predinkovske prestolnice civilizacije Tiwanaku.

Moram pa povedati, da sem bil David Vidrih kar precej v strahu in počutje je bilo zelo nelagodno, ko sem se spuščal po najbolj nevarni cesti na svetu, po cesti med La Pazom in Coroicom. Cesta je izredno ozka na robu ceste pa globok prepad. Dotična cesta je sedaj uporabljena izključno v turistične namene, saj je bilo na njej ogromno nesreč. V Boliviji sem si ogledal še srebrno goro, ki je nekakšen simbol države.

david vidrih

Zanimivo si je bilo ogledati tudi Salar de Uyuni, ki je največje slano jezero na svetu. Priznam, da sem David Vidrih komaj čakal da obiščem tudi Peru. Navdušen sem bil nad pokrajino in nešteto možnosti za noro lepe fotografije. V Peruju sem si David Vidrih ogledal mnogo otokov. Moram omeniti, da je Peru za razliko od Bolivije dosti dražji, vendar za naše razmere in zmogljivosti več kot ugoden.

Moj glavni cilj in želja, pa je bil obisk Macchu Pichu, ki me je več kot navdušil. Vsem popotnikom toplo priporočam to destinacijo, saj se vam bo za vedno vtisnila v spomin. Z razlogom je to eno izmed sedmih čudes sveta. Njegova lepota in čudoviti razgledi so neprecenljivi.